Dit is waarom een warming up belangrijk is!

De warming up: een onderdeel die vaak vergeten wordt. Zonde! In dit artikel deel ik waarom een warming up zo belangrijk is. Grote kans dat je ‘m na het lezen nooit meer skipt! Voordat je begint met je workout is het verstandig om je spieren eerst op te warmen door een warming up te doen. Je kunt niet zomaar beginnen, want dan is de kans dat je blessures oploopt erg hoog.

 

Wanneer je besluit om je training te beginnen met een goede warming up, zal dit veel positieve invloed hebben op je trainings-snelheid, explosiviteit, kracht en ook je uithoudingsvermogen. Je lichaam wordt opgewarmd voor de oefeningen die het gaat doen en komt alvast ‘in de stemming’ om te trainen. Als je weet wat er met je lichaam gebeurd zodra je een warming up uitvoert, begrijp je ook beter waarom het eigenlijk zo belangrijk is.

 

Denk maar eens aan je bloedsomloop want het effect is dat je spieren beter worden doorbloed. Het zijn dus geen koude, stijve spieren meer, maar warme spieren, die gereed zijn om te trainen. Het bloed gaat stromen en je warmt op. Maar toch is bloed niet het enige wat op gang komt. De zuurstof en energie in je lichaam worden veel makkelijker getransporteerd, omdat de diameter van je bloedvaten naar de spieren groter wordt naarmate je warming up vordert.

 

Zelfs je reactievermogen komt op gang. Je hersenen kunnen beter werken bij een hogere lichaamstemperatuur en de snelheid van zenuwimpulsen nemen toe. Misschien zegt dit je niks, maar zo zorg je er voor dat je geestelijk al voorbereid bent op de workout die je gaat doen. Het is dus ook van belang dat je de warming up met concentratie uitvoert en het serieus neemt. Dit is niet het moment om je focus te verliezen en er ‘licht’ over te denken.

 

Ik adviseer jullie om een goeie korte warming up te doen. Denk aan 5 minuten fietsen voor een benen training. Of eventueel wat push ups voor een borst workout.

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.