De 3 beste oefeningen voor gespierde benen!

Je benen trainen is wellicht het minst populaire onderdeel van je hele workout. Toch is het niet verstandig om dit deel over te slaan. Wil je echt een goed figuur hebben en behouden, dan zal je er toch aan moeten geloven. Dat betekent niet ‘even snel tussendoor’, maar met dezelfde aandacht en motivatie aan de slag gaan. Dit zijn naar mijn mening de 3 beste oefeningen voor gespierde benen:

 

1. Leg Press

De leg press is een van de meest eenvoudige oefeningen, maar dat wil niet zeggen dat je er te makkelijk over moet denken. Begin de leg press door met je rug stevig tegen het apparaat aan te liggen en plaats de voeten op schouderbreedte. De buik- en bilspieren houd je aangespannen. Laat het gewicht zo diep mogelijk zakken en duw het gewicht weer van je af. 

 

2. Stiff Leg Deadlift

Ga met je voeten op heupbreedte staan, pak een stang en zet deze tegen je bovenbenen aan. Span vervolgens de buik- en bilspieren goed aan en adem diep in. De bilpartij breng je tegelijkertijd naar achteren. Daarna laat je de stang langs je benen naar beneden glijden terwijl je de rug in een neutrale positie houdt. Laat de stang zo diep zakken als je kan zonder je knieën teveel te buigen en keer terug naar de uitgangspositie. Doe je deze oefening goed, dan merk je direct de spanning aan de achterzijde van je benen.

 

3. Barbell Squat

Barbell Squat is eigenlijk heel eenvoudig en is zo langzamerhand een basisoefening geworden. Met een (verzwaarde) barbell die op de bovenrug steunt zak je door je benen terwijl je de rug in een neutrale positie houdt. Zak zo diep mogelijk zonder dat je knieën voorbij je voeten komen en duw jezelf dan weer omhoog.

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.