4 voordelen van genoeg water drinken!

In deze blog leg ik je 4 voordelen van genoeg water drinken uit. Het menselijk lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water. Daarom is het van groot belang om genoeg vocht binnen te krijgen, zeker als je ook veel vocht afdrijft zoals met sporten of zweten.

 

1. Het houdt je vochtbalans op peil

Zoals ik net al aangaf bestaat het lichaam uit veel vocht, en verlies je gedurende dag ook veel vocht als je bijvoorbeeld aan het sporten of zweten bent. Hierdoor is het eigenlijk noodzakelijk om dit weer aan te vullen met water. 

 

2. Het bevordert je fysieke prestaties

Tijdens het sporten en/of extreme hitte ligt uitdroging op de loer. Het is daarom belangrijk om dan vocht te blijven aanvullen. Uitdroging zou kunnen ontstaan wanneer je circa 2% van je vochtniveau verliest. Zo kan dit verandering in lichaamstemperatuur geven, verminderde motivatie om te beweging en een inspanning kan extra zwaar voelen. Daarom is het dus belangrijk om genoeg te drinken als jij optimale fysieke prestaties wilt.

 

3. Het verminderd vermoeidheid

Veel mensen ervaren dagelijkse vermoeidheid. Dit kan natuurlijk super veel oorzaken hebben zoals te weinig slaap, veel stress, onhandige voedingskeuzes. Ook kan het drinken van water hier invloed op hebben. Het vochtniveau in je hersenen beïnvloedt je hersenen. Vaak zorgen mensen niet zo heel erg goed voor zichzelf en komen hier pas achteraf achter en gaan er dan pas wat aan doen. 

 

4. Water drinken verwijderd gifstoffen

Water spoelt gif en afvalstoffen uit je lichaam en transporteert voedingsstoffen. Het is een natuurlijk glijmiddel. Het houdt bijvoorbeeld ook je dikke darm vochtig. Hierdoor verzacht bijvoorbeeld je ontlasting. Water helpt dus bij veel processen in het menselijk lichaam en is noodzakelijk om goed te blijven aan te vullen. 

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.