3 tips die je zeker moet toepassen tijdens het afvallen!

Met deze 3 tips maak je het afvallen een stuk makkelijker:

1. Houd je progressie bij!

 

Als er iets demotiverend is, is het wel hard werken zonder resultaat te zien. Dit is een van de meest voorkomende redenen dat mensen stoppen met afvallen. Maar progressie is niet alleen het gewicht op de weegschaal iedere ochtend, er zijn veel meer manieren om jouw voortgang te zien. Je kunt bijvoorbeeld in de spiegel zien dat je er steeds beter uitziet, ook al gaat de weegschaal niet omlaag. Of je merkt dat het makkelijker is om wekelijks naar de gym te gaan omdat het een lifestyle begint te worden. Al deze situaties kun je zien als overwinningen, ze zullen niet allemaal even groot zijn maar dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je vooruit gaat en niet stil blijft staan!

 

2. Ga niet voor perfectie

 

Dit klinkt misschien als een vreemde tip, maar het kan echt helpen om je mindset te veranderen. Als je constant zoekt naar perfectie gaan er twee dingen gebeuren. Het eerste is dat je jezelf continu gaat teleurstellen en dat willen we natuurlijk niet. We kunnen niet elke dag perfect zijn, ons aan het perfecte dieet houden en dan ook nog trainen. Zoals ik bij de eerste tip al zei, het gaat erom dat je vooruit gaat. Met kleine en grote stapjes kom je langzaam aan dichter bij jouw doel! Het tweede is dat je er snel moe van zult worden. Het alsmaar bezig bent met streven naar perfectie kost enorm veel energie, maar als je al langere tijd aan het afvallen bent is dat juist wat je niet hebt. Hierdoor word je steeds vermoeider en is het ook veel makkelijker om flink de mist in te gaan.

 

3. Zorg voor een duidelijk doel

 

Ik zie het vaak gebeuren dat mensen geen duidelijk doel hebben als ze beginnen met afvallen. Dit is in het begin geen groot probleem, maar na een tijdje kan het ervoor zorgen dat je je motivatie kwijtraakt! Stel je voor: je doel is om af te vallen maar verder heb je geen specifiek doel. Je verliest 5 kilo, dit is natuurlijk super goed en je bent lekker op weg. Maar waar naar toe eigenlijk? Je moet een soort eindstation voor jezelf hebben, anders is het makkelijk om ergens halverwege te stranden.

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.