De 3 grootste voordelen van krachttraining!

We weten allemaal dat krachttraining goed voor ons is, het bouwt spiermassa en verbrandt calorieën. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen van krachttraining zijn? In deze blogpost vertel ik je over de andere gezondheidsvoordelen van krachttraining. Er zijn er nog veel meer, maar ik ga het hebben over de 3 grootste voordelen!

 

1. Verlengt levensverwachting

 

Bijna alle sporten of activiteiten zullen je levensverwachting in positieve zin beïnvloeden, maar met name doet krachttraining dit. De reden hiervoor is dat je spiermassa gaat aanmaken tijdens het trainen. Hoe meer spiermassa je hebt hoe kleiner de kans is dat je vroegtijdig zal overlijden. Dus door je spiermassa te vergroten kan je jouw levensverwachting verlengen!

 

2. Gezonde botten

 

Wist je dat je spieren en botten bijna op dezelfde manier reageren op krachttraining? Omdat ze beide sterker worden door het beoefenen van krachttraining. Natuurlijk zijn er geen specifieke oefening voor je botten, zolang je consistent bezig bent met krachttraining zullen je spieren ook sterker worden. Sterke en gezonde botten zullen misschien niet de reden zijn waarom jij bent begonnen aan krachttraining. Maar het hebben van sterke botten is enorm belangrijk en wordt steeds belangrijker naarmate we ouder worden!

 

3. Natuurlijke antidepressiva

 

Krachttraining is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook nog eens enorm goed voor je geest. Er zijn meerdere studies die erop wijzen dat het de symptomen van depressie en angststoornissen kan verminderen! Daarnaast kan krachttraining je zelfvertrouwen en daarmee ook je zelfbeeld aanzienlijk verbeteren. Dit gevoel alleen al kan enorm helpen wanneer je wilt werken aan je zelfbeeld.

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.