Je spiermassa behouden tijdens het afvallen met deze 3 tips

Deze 3 tips zorgen ervoor dat jij je spiermassa zoveel mogelijk behoudt tijdens het afvallen:

 

Je spiermassa behouden tijdens het afvallen

Voor de spiermassa die je nu hebt, heb je superhard moeten werken en wil je tijdens het afvallen dus niet verliezen! Veel mensen vinden het lastig om zoveel mogelijk spiermassa te behouden tijdens het afvallen. Tijdens het afvallen zal je altijd een beetje spiermassa verliezen, het is namelijk niet mogelijk om alleen vet te verliezen. Maar, je kunt dit wel zoveel mogelijk beperken! Daarom geef ik jullie 3 tips om zoveel mogelijk spiermassa te behouden.

 

Tip 1: Voldoende eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor het spierherstel, spiergroei, maar ook het onderhouden van je spieren. Als je in een calorietekort zit zal je lichaam de eiwitten gaan gebruiken als brandstof. En dit kan ertoe leiden dat je spiermassa afneemt. Door iedere dag voldoende eiwitten te eten kun je dit echter opvangen. Ik zou als richtlijn 1,8 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aanhouden.

 

Tip 2: Zorg voor een goed herstel

Naast voldoende eiwitten is je herstel ook erg belangrijk. Je probeert natuurlijk iedere training het maximale uit jezelf te halen en dit vergt veel van je lichaam! Door krachttraining beschadig je jouw spiervezels. Met voldoende rust en de juiste voeding herstellen ze weer. Op deze manier worden de spieren sterker. Probeer om je herstel te bevorderen iedere dag 7 a 9 uur te slapen. Te weinig slaap kan je herstel namelijk flink in de weg staan. Zorg er dus voor dat dit bij jou niet het geval is!

 

Tip 3: Blijf zwaar trainen

Veel mensen gaan opeens veel meer herhalingen met een lager gewicht doen of op een hele andere manier trainen. Je geeft je spieren op deze manier een hele andere prikkel dan je spieren gewend zijn, wat op den duur zal leiden tot spierverlies. Ik zou je daarom adviseren om op dezelfde manier te blijven trainen en juist zwaar te trainen! Zo geef je je spieren namelijk een reden om te blijven. Dit klinkt logisch toch? Houd je gewicht hoog en train tussen de 5 en 12 herhalingen.

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.