Afvallen gemakkelijker maken met deze 3 tips

Heb je moeite met afvallen? Met deze 3 tips word het afvallen een stuk makkelijker!

 

Tip 1: Intermittent Fasting

Wat houdt dit in? Dit betekent dat je elke dag een eating window van 10 uur hebt. Je eet voor het eerst om 10:00 in de ochtend en je neemt je laatste maaltijd om 20:00 in de avond. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd hebt om te eten verdeeld over de dag. Ook is bewezen dat vasten de volgende positieve effecten heeft:

1. Je valt er makkelijker mee af omdat jouw lichaam in de ochtend energie haalt uit jouw reserves (vet).
2. Vasten beschermt jouw lichaam tegen spierafbraak en bevordert spieropbouw. Spieropbouw word gestimuleerd omdat vasten ervoor zorgt dat je meer groeihormonen aanmaakt.
3. Het heeft een positief effect op de suikerspiegel
4. Minder kans op ziektes

 

Tip 2: Drink geen calorieën!

Probeer geen onnodige calorieën te drinken. Dit zorgt er alleen maar voor dat je nog meer moet verbranden want je gaat alleen maar afvallen als je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt elke dag. Dus laat die cola, red bull en al die onzin drankjes lekker staan en kies voor een glas water! 1x per dag een glas cola zero of een red bull sugarfree kan geen kwaad maar is zeker niet aan te raden want daar zitten weer andere ongezonde stoffen in die niet direct calorieën opleveren maar op lange termijn wel ongezond zijn voor jouw lichaam.

 

Tip 3: Beweeg meer!

Wat ik nog steeds heel veel zie is dat mensen met de auto naar de sportschool gaan. Pak lekker de fiets! Of ga lekker lopend! Je verbrandt lekker wat extra calorieën en je hebt de warming up al gehad. Wat je ook kan doen is na je workout nog even 10 minuten cardio meepakken. Heb je even pauze? Ga even lekker een rondje lopen! Elke calorie die je extra verbrandt is er 1! En het belangrijkste van allemaal is dat je elke dag meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt als je wilt afvallen. Dat is de basis!

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.