Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha staat bekend als een kruid dat gezondheidseffecten kan hebben, en komt oorspronkelijk uit India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hoewel het al duizenden jaren wordt gebruikt, is het recentelijk populair geworden vanwege de wetenschappelijke onderzoeken binnen de fitness industrie.

 

Ashwagandha helpt bij herstel en verhoogd je testosteron.

Een 8 weken durende proef met gezonde vrijwilligers toonde verbeterde kracht aan nadat ze dit kruid consequent hadden ingenomen naast hun krachttrainingsprogramma. Deze proef liet ook andere veelbelovende voordelen zien, zoals minder spierschade (wat zich vertaalt in een kortere hersteltijd) en verhoogde testosteronniveaus (wat zorgt voor meer kracht).

 

Ashwagandha verlaagd je stress niveau en kan helpen bij het afvallen.

Een studie die gedurende een periode van twee maanden werd uitgevoerd, vergeleek de stressniveaus in groepen die Ashwagandha-supplementen gebruikten en degenen die dat niet deden. De studie vond significant minder stress bij de groep die dit supplement regelmatig gebruikte. Naast het verbeteren van de stressniveaus wordt Ashwagandha ook in verband gebracht met het verlagen van de cortisolspiegels. Cortisol staat bekend als het ‘stresshormoon’ en is vaak hoog bij mensen die moeite hebben om af te vallen.

 

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Stel hieronder je vraag en ik beantwoord hem z.s.m.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.